ALUMNI klub Pomorskog fakulteta u Rijeci i projekt PANDORA organizirali su 15. svibnja 2020. on-line predavanje pod naslovom Mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere u djelatnosti logistike i pomorske agenture. Uvaženi predavači su bili gosp. Marin Škufca, generalni direktor i suvlasnik tvrtke Liburnia Maritime Agency d.o.o. te gosp. Božidar Sotošek, zamjenik generalnog direktora tvrtke Express International Freight Forwarding d.o.o.

Gledatelje je u predavanje uveo predsjednik ALUMNI kluba doc. dr. sc. Srđan Žuškin rekavši da je ovaj događaj upravo ono čime se Klub bavi: povezivanje studenata Pomorskog fakulteta s pomorskom privredom i praksom. Pozdravnu riječ uputila je i voditeljica projekta PANDORA – promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju, izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić te ukratko predstavila osnovne informacije i ciljeve projekta

Tema predavanja bila je posebno zanimljiva studentima viših godina studija, te mladim diplomiranim studentima Pomorskog fakulteta smjerova Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu, te Tehnologija i organizacija prometa, ali i ostalim poslovnim subjektima iz pomorske gospodarske kopnene privrede koji su aktivno pratili ovo on-line predavanje.
U sklopu predavanja studenti su iz prve ruke mogli čuti što poslodavci očekuje od njih prilikom prijave za posao, koje kompetencije im daju prednost u odnosu na druge kandidate te na kojim sve stranicama mogu pronaći podatke o potencijalnim poslodavcima. Gosp. Škufca je također napomenuo studentima da ulažu u znanje engleskog jezika jer im je to ulaznica na tržište rada.
Osim toga, studenti su upotpunili i svoje teoretsko znanje te su saznali više informacija o samim tvrtkama, članicama UPAH-a, ali i o gradnji Zagrebačke obale, projektu koji će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta u sektoru prometa i logistike.

Gosp. Sotošek je na kraju zaključio predavanje rekavši da nas u bliskoj budućnosti očekuju veliki pozitivni pomaci zbog čega možemo s velikim optimizmom gledati na budućnost pomorske industrije i posebno lučkih djelatnosti na širem riječkom području te poručio studentima da savjesno obavljaju svoje studentske obaveze kako bi prilikom izlaska na tržište rada povećali vlastite mogućnosti zapošljavanja.

Božidar Sotošek, Marin Škufca, Srđan Žuškin i Ana Perić Hadžić