ALUMNI klub Pomorskog fakulteta u Rijeci organizirao je 21. listopada 2020. on-line predavanje vezano uz sustav za upravljanje sigurnošću te mogućnosti zapošljavanja na brodarskoj kompaniji.

Predavanje je održala gospođa Vanessa Voorham, Management and Communications Consultant i Capt. Dariusz Stefaniak, Crew Development Manager iz brodarske kompanije SMT Shipping. Kompanija SMT Shipping je brodarska kompanija sa sjedištem u Ženevi koja upravlja sa brodovima za prijevoz tekućeg i rasutog tereta diljem svijeta.

Pozdravnu riječ uputio je predsjednik ALUMNI kluba doc. dr. sc. Srđan Žuškin rekavši da je ovaj događaj jedna od djelatnosti ALUMNI kluba: povezivanje sadašnjih i diplomiranih studenata Pomorskog fakulteta s pomorskom privredom kao i potencijalna mogućnost zapošljavanja. Ujedno je istaknuo prednost on-line predavanja i mogućnost komunikacije na daljinu s obzirom da su predavači održali predavanje iz američkog ureda u Westportu.

Gospođa Vanessa Voorham upoznala je studente s brodarskom kompanijom, flotom brodova, te s promjenama na brodarskom svjetskom tržištu. Nadalje, istaknula je dobru sigurnosnu organizaciju i značajke sustava za upravljanje sigurnošću koji su na vrlo visokoj razini pri brodarskoj kompaniji SMT Shipping.

Capt. Dariusz Stefaniak, Crew Development Manager, održao je drugi dio predavanja koji se temeljio na mogućnostima zapošljavanja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodovima kompanije SMT Shipping. S obzirom na utjecaj korona virusa (COVID-19) na pomorsku industriju, nove pozicije za sve vježbenike očekuju se početkom 2021. godine. Nadalje, posrednik pri zapošljavanju pomoraca za brodarsku kompaniju SMT Shipping je Adriatic Crewing and Maritime Agency d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, istaknuo je Capt. Dariusz Stefaniak.