U okviru projekta PANDORA – Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju 02. studenog 2020. na Pomorskom fakultetu u Rijeci održana je Radionica za nastavnike sa ciljem prikupljanja i verifikacije podataka za poboljšanje stručne prakse.

Projekt PANDORA traje 36 mjeseci, službeno je započeo 09.03.2020., a prijavljen je i odobren u okviru poziva ”Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Radionica je održana u sklopu elementa projekta 1 Unapređenje postojećih modela provedbe stručne prakse za postojeće preddiplomske i diplomske studije s ciljem prikupljanja i verifikacije podataka za poboljšanje stručne prakse na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Radionici je prisustvovalo 17 sudionika kojima je uvodnu riječ uputila voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić i ukratko predstavila osnovne informacije i ciljeve projekta.

Cilj radionice bila je analiza podataka prikupljenih na radionici za studente koja se održavala u studenom. Studenti su tada rješavali anketne upitnike gdje su izražavali pozitivno ili negativno mišljenje o pojedinim oblicima stručne koji se izvode na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Anketnom upitniku prisustvovali su studenti diplomskog studija svih studijskih smjerova što je pružilo širok spektar odgovara na postavljena pitanja s obzirom na drugačije izvedbene planove i programe.

U sklopu radionice prisutni su analizirali različite rezultate vrednovanja pojedinih oblika stručne prakse ovisno o studijskom smjeru studenata koji su prisustvovali provedenoj anketi.

Osim toga nastavnici su iznijeli svoje prijedloge i sugestije o načinima unaprjeđenja izvođenja pojedinih oblika stručne prakse na postojećim preddiplomskim i diplomskim studijima na Pomorskom fakultetu.