04. ožujka 2022. godine održan je treći partnerski sastanak projekta PANDORA–Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju. Sastanak je zbog epidemioloških razloga održan online putem platforme MS Teams.

Sastanak projekta otvorila je voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić i istaknula zadovoljstvo dosadašnjim radom partnera na projektu. Voditeljica Element projekta 1. Unaprjeđenje postojećih modela provedbe stručne prakse za postojeće preddiplomske i diplomske studije Pomorskog fakulteta u Rijeci doc. dr. sc. Livia Maglić rekla je nešto više o do sada ostvarenim aktivnostima. Prisutnim nastavnicima skrenula je pažnju na važnost korištenja metodologije vrednovanja različitih oblika SP. Osim toga partnere je pozvala da se sa studentima smjera LMPP, koji trenutno obavljaju studentsku praksu u partnerskim institucijama, ali i sa ostalim studijskim smjerovima uključe u ostvarivanje aktivnosti izrade diplomskih i završnih radova u suradnji sa partnerima iz gospodarstva. Riječ je zatim preuzeo Daniel Milin direktor kompanije Adricom d.o.o. te prisutnima putem video zapisa prikazao izgled brodske strojarnice i koje sve radnje studenti mogu izvršavati unutar strojarnice korištenjem VR-a.

U okviru Elementa projekta 2 Provedba stručne prakse na postojećim preddiplomskim i diplomskim studijima projekta izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić istaknula je kako je i bez obzira na epidemiološke mjere velik broj aktivnosti uspješno priveden kraju. Na sastanku se razgovaralo i o održavanju terenskih nastava, u nadolazećim mjesecima. Planirane su posjete Brodogradilištu Viktor Lenac, skladištu Maersk-a na Kukuljanovu te sljedećim lukama: Rovinj, Punat i Gaženica. Najavljen je i praktikum koji će održati AZ Marine za studente smjera Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu. Voditeljica projekta najavila je i predavanje partnerske kompanije Maersk pod nazivom MAERSK – Mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere koja će se u sklopu projekta PANDORA održati 11. ožujka 2022. u 10h.