petak 13. svibnja 2022. godine, u sklopu kolegija Ekonomika luka, studenti 2. godine preddiplomskog studija smjera Tehnologije i organizacije prometa te Logistike i menadžmenta u pomorstvu i prometu posjetili su Lučku upravu Rovinj.

Ravnatelj Lučke uprave Rovinj doc. dr. sc. Donald Schiozzi i stručno osoblje Sara Carić, Mateo Banko i Alex Santin upoznali su studente s organizacijom rada i načinom upravljanja u lučkoj upravi te pojasnili postupak davanja koncesije na pomorskom dobru.

U sklopu terenske nastave, studentima je prezentirana komunalna lučica San Pelagio, jedan od značajnijih kapitalnih infrastrukturnih projekata u gradu Rovinju, na čijem primjeru je objašnjen način investiranja u izgradnju lukobrana i 300-tinjak vezova opskrbljenih vodom i strujom. Također, studente su uputili i u način dodjele i utvrđivanja cijene nautičkih i komunalnih vezova kojima luka raspolaže.

Posjetili su i operativnu obalu Valdibora gdje im je dan opis operativnih radnji.

Zahvaljujemo se zaposlenicima Lučke uprave Rovinj na gostoprimstvu i stručno vođenom obilasku!

Aktivnost je financirana iz projekta PANDORA – “Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju”.