Hodnici i predavaonice prvoga kata Pomorskog fakulteta u Rijeci ponovno su primili predstavnike brojnih tvrtki, udruga i institucija iz Rijeke, ali i puno šire, na 9. Danu karijera.

Nakon dvije pandemijske godine i dvije on-line manifestacije, bilo je zadovoljstvo ugostiti kolege izlagače i omogućiti studentima direktan kontakt s poslodavcima. Osim sajamskog izlaganja, održana su brojna predavanja, a studenti su se informirali o tržištu rada i upoznavali se s uvjetima rada i zahtjevima kompanija.

Manifestacija je „izašla“ i na dvorište, pa su tako posjetitelji i izlagači prisustvovali otvaranju splavi za spašavanje, novom specifičnom postupku elektrolučnog zavarivanja netaljivom elektrodom, kao i naučili ili obnovili znanje vezivanja mornarskih čvorova.

Dekan Alen Jugović je prilikom otvorenja naglasio je da je Dan karijera zapravo Godina karijera, da su studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci traženi od strane gospodarstvenika, te da će razvojem riječke luke kroz projekt Porto Baroš njihova zanimanja u Rijeci biti još traženija.

Aktivnost je financirana iz projekta PANDORA – “Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju”.