ALUMNI klub Pomorskog fakulteta u Rijeci organizirao je 11. lipnja 2021. godine predavanje vezano uz mogućnost zapošljavanja i razvoj karijere na brodarskoj kompaniji ALMI Tankers u suradnji s agencijom za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca Zorovic Maritime Services.

Predavanje su održali g. Roni Krmpotić (zamjenik direktora Zorović Maritime Agency), gđa. Srđana Uhač (Senior Personnel Officer), te naš ALUMNI odnosno bivši student Pomorskog fakulteta g. Aleksandar Žic koji danas plovi na brodarskoj kompaniji ALMI Tankers u svojstvu drugog časnika palube.

Gledatelje je u predavanje uveo predsjednik ALUMNI kluba dr. sc. Srđan Žuškin rekavši da je ovaj događaj upravo ono čime se ALUMNI klub bavi: povezivanje studenata Pomorskog fakulteta s pomorskom privredom čime se značajno olakšava put i pruža prilika za potencijalno zapošljavanje studenata neposredno nakon završetka studija.

Nadalje, zamjenik direktora, g. Roni Krmpotić upoznao je studente smjera Nautika i tehnologija pomorskog prometa, Brodostrojarstva, te Elektroničke i informatičke tehnologije u pomorstvu na mogućnost zapošljavanja i razvoj karijere na brodarskoj kompaniji ALMI Tankers, točnije na potencijalne pozicije za dvanaestero diplomiranih studenata Pomorskog fakulteta u Rijeci i to po četiri vježbenika palube, stroja i elektrotehnike. ALMI Tankers jedna je od najkvalitetnijih tankerskih kompanija sa sjedištem u Grčkoj u čijem su vlasništvu sveukupno 15 brodova za prijevoz sirove nafte.Proces selekcije i proces samog ukrcaja vježbenika uz svu potrebno administraciju i logističku potporu vezano uz brodarsku kompaniju ALMI Tankers dodatno je objasnila gđa. Srđana Uhač, te prikazala glavna načela prilikom zapošljavanja i odlaska na brod.

Najzanimljivije upute studentima završnih godina studija bile su upućene od strane g. Aleksandra Žica koji je prenio svoje iskustvo od kadeta do drugog časnika palube vezano uz brodarsku kompaniju ALMI Tankers. Studenti su iz „prve ruke“ imali priliku dobiti odgovore na sva postavljena pitanja čime su kompletno dobili uvid o brodarskoj kompaniji i njihovim brodovima, radnom okruženju i životu na moru za vježbenike te još mnoge druge odgovore.