U petak, 11. ožujka 2022. godine održana je prezentacija MAERSK – Mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere u okviru projekta PANDORA – Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju.

Događaj je otvorila voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić, a prezentaciju su iz kompanije Maersk održali Saša Milanović koja radi kao Procurement Manager i Hrvoje Grabovac koji radi kao Voditelj carinskog odjela. Istaknuli su kako se unutar kompanije posljednjih nekoliko godina događaju velike strukturne promjene i ne radi se više samo o brodaru za kontejnerski promet nego omogućuje strankama kompletnu „end-to-end“ uslugu, odnosno rješenja u kompletnom dobavnom lancu.

Pomorski fakultet i Maersk imaju dugogodišnju suradnju koja će se sa sve većim pozitivnim rastom kompanije zasigurno i nastaviti Predavači su istaknuli kako je za njih dugoročna suradnja s Fakultetom od iznimne važnosti te da imaju u planu provoditi regrutiranje kadrova na godišnjoj razini. Osim toga, kompanija sve više jača i razvija se njihova ponuda u Rijeci, razvija se novi kontejnerski terminal, proširuje se carinski odjel te se razvija segment skladišne logistike. Sve navedeno povećava potrebu za zapošljavanjem većeg broja ljudi te je upravo suradnja Pomorskog fakulteta i Maerska idealno rješenje. Studentima je u sklopu prezentacije predstavljena kompanija Maersk kao i carinski odjel KGH, budući planovi kompanije te su istaknuli kako se za studente Pomorskog fakulteta otvaraju vrata za zapošljavanje.

Na kraju prezentacije pozvali su studente da se jave sa svojim životopisima s ciljem zapošljavanja 3-4 studenta u carinski odjel Maerska. Studentima želimo puno sreće na razgovorima za posao i veselimo se budućim suradnjama.