U četvrtak 10. studenog 2022. godine, u sklopu kolegija Ekonomika i organizacija pomorskoputničkog prometa, nastavnici prof. dr. sc. Alen Jugović i Dea Aksentijević, mag. oec. organizirali su posjet studenata 1. godine diplomskog studija Logistike i menadžmenta u pomorstvu i prometu Marini i Brodogradilištu Punat.

Pozdravne govore održali su direktorica marine gđa. Renata Marević i direktor brodogradilišta g. Mario Wagner. Vlasnik brodogradilišta i marine, tj. cjelokupne Marina Punat grupe, g. Dragutin Žic, podijelio je mnogobrojna iskustva, ideje i izazove s kojima su se susretali tijekom njihovog dugogodišnjeg poslovanja. Voditelj općih poslova g. Josip Sindičić studentima je održao prezentaciju poslovanja cijele grupacije te studentima iscrpno objasnio opseg poslovanja marine, kapacitete i ponudu usluga, te prezentirao strategiju i planirane infrastrukturne projekte do 2030. godine.

Studenti su posjetili i Brodogradilište Punat u kojem ih je gđa. Tea Đunđek, rukovoditeljica službe zaštite okoliša i održavanja upoznala s organizacijom rada  te vrstama i karakteristikama plovila nautičkog turizma. U brodogradilištu se danas pretežno radi na poslovima održavanja i dogradnje brodova do 50 m duljine i do 600 tona deplasmana. Lokalni turistički brodovi redovni su klijenti, kao i rekreativna plovila iz Marine Punat, a često se rade i veći remonti i dogradnje na jahtama iz drugih marina.

Svi studenti na poklon su dobili monografiju napisanu uoči 100 godina Brodogradilišta Punat.

Zahvaljujemo se zaposlenicima Marine i Brodogradilišta Punat na srdačnom gostoprimstvu i stručno vođenom obilasku!

Aktivnost je financirana iz projekta PANDORA – “Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju”, a posjet i edukativne prezentacije sastavni su dio nastavnog programa kolegija Ekonomika i organizacija pomorskoputničkog prometa.